Pagina's

zaterdag 25 april 2015

Gezelligheid in de hoogte

           Hoe houd je een hoge ruimte gezellig? Hoogte mist vaak sfeer en intimiteit,
           dit moet je zelf creëren door middel van kleur, materialen en grote gebaren.
           Ga de hoogte in, benadruk het, laat het opvallen!

 

 
           Door een hoge wand een mooie intieme kleur te geven met veel verlichting
           en als finishing touch een grote plantenbak er boven op, maak je de hoogte
           kenbaar. Vooral door gebruik te maken van warme kleuren en materialen (hout)
           geef je veel sfeer aan een ruimte.
 
 
           Aan de andere kant van de plantenbak is in dezelfde houtsoort een kast
           geplaatst, want herhalen van materialen en kleur geeft eenheid.
           Zo zijn de muren ook in dezelfde kleur doorgetrokken als de hoge muur
           naar boven.

 
 
           Eén en al warmte, door het gebruik van de juiste kleur en materiaal!

 
           Bron: 1 KinDesign
 


dinsdag 21 april 2015

Spaanse invloeden

            Als je nog geen vakantiebestemming hebt uitgezocht, is dit misschien
            wel iets voor je. Een gezellig en klein hotelletje in Spanje ingericht
            door INT SIGHT (Barcelona). Het Tramuntana Hotel ligt in een oud stadje,
            Cadaqués aan de Costa Brava. Het hotel is heel licht, sfeervol en met
            behoud van de eigen cultuur ingericht.



            
             Cadaqués is een oud vissersdorpje aan de Middellandse Zee met veel
             charme en een vriendelijke sfeer.
           


            De Boheemse en kosmopolitische invloeden hebben vele kunstenaren
            aangetrokken, die zijn geïnspireerd door het mooie licht en de schoonheid
            van deze bijzondere plek. Waar je zelf ook veel inspiratie kunt opdoen.

 
            Bron: The Style Files 
 


zaterdag 18 april 2015

Zwart - Wit en...

           Een compleet zwart - wit interieur kan kil en sfeerloos zijn, maar aangevuld
           met een warm materiaal, bv hout, gaat het totaal de andere kant op: warm en
           sfeervol. Het straalt rust uit zodat je zelf ook meer rust voelt.
 
 



                    Op de lichte houten vloer komen de zwarte meubelen geweldig
                    uit, aangevuld met de juiste accessoires is het plaatje
                    compleet.


                     Bron: Boligmagasinet.dk
 
 

donderdag 16 april 2015

Ruimtelijk en licht

                 Eigenlijk is dit één lange ruimte, maar die heel handig is opgedeeld
                 in drie aparte ruimtes door middel van muurtjes. Ze hebben allemaal
                 een andere functie gekregen. De grootste en middelste is de woonkamer
                 met een grote openhaard. Door de muur achter de eethoek mooi donker
                 te maken wordt dit echt een Eye catcher.


                  Vanuit de zithoek is nog net een stukje van de keuken te zien,
                  waar hetzelfde hout is gebruikt als in de tafels. Herhaling van
                  kleur en materiaal geeft eenheid en balans.

                   Er ontstaat een mooie zichtlijn achter de bank naar het trapje van
                   de bibliotheek. Door die in dezelfde kleur te houden als de vloer
                   loopt het mooi door.

 
 
 
                    Bron: tvdv.be - Foto's: Tim van de Velde


dinsdag 14 april 2015

Out of the Box thinking


Clarrods is de naam van deze mooie winkel anex bar/cafe, gevestigd in het design land Denemarken in Copenhagen. De meeste producten worden zelf gemaakt met materialen die niet altijd voor de hand liggen. Zoals deze bar, simpel maar zo Mooi....


              De achtergrond kleur zorgt ervoor dat alles goed tot zijn recht komt.
              De gebruikte materialen (hout en staal) komen overal weer terug.
              Het is een volle winkel er gebeurt heel veel, maar het komt toch heel
              sfeervol over.



             De hele stijl wordt tot in de puntjes toe in de gehele winkel toegepast .


            Bron: Stylejuicer - Fotografie: Paulina Arcklin



vrijdag 10 april 2015

KLeine tuin, groots effect

                    Deze kleine (8 x 5 meter) stadstuin geeft het gevoel van een
                    lekker warm oord, maar ligt toch gewoon in hartje Londen,
                    waar de temperaturen niet veel beter zijn dan bij ons.
                    Het is een simpel ontwerp met sterke lijnen, maar met een
                    losse weelderige beplanting. Door de bouw van de openhaard
                    en de sfeervolle verlichting kan de tuin het hele jaar door
                    gebruikt worden.
 
 
                        De spil van deze tuin is de openhaard, die tegen een
                        4 meter hoge muur achter in de tuin is geplaatst. Aan
                        beide zijden zijn plantenbakken gemaakt met houten
                        bankjes om lekker te kunnen zitten. Met bestrating
                        van een crème kleurige tuintegel van Limestone.

                      Een grote plantenbak verdeeld de tuin in tweeën,
                      wat de illusie geeft van extra ruimte. Met aan de
                      zijkant een houten kast bedekt met een Limestone tegel.
 



  

 
        Bron: Charlotte Rowe Garden Design
 
 

dinsdag 7 april 2015

Woonmagazine

            Een prachtig huis ingericht door Erik Koijen, heel licht maar met ontzettend
            veel sfeer (die ik zelf schitterend vind)! Een houten vloer gelegd in een
            visgraat motief, met (weer) veel natuurlijke materialen, het blijft mooi,
            en een lichte bank. Wat niet altijd praktisch is, maar wel veel meer doet
            in een ruimte dan een donkere bank...(kleur doet veel).
 

                  Een gezellige, warme sfeer kun je creëren door een openhaard
                  en de 'hoekjes' waarin je kunt wegkruipen.


                     Doorkijk vanuit de hal, de dubbele deuren hebben ook veel
                     meer uitstraling dan een enkele deur.



          Bron: Erik Koijen (Woonmagazine)

zaterdag 4 april 2015

Industrieel op het platteland


                     Ruwe betonnen vloeren, rustieke bakstenen muren, modern
                     design en een ongeëvenaard uitzicht op de open velden en
                     de zee.
                     Sieraden ontwerper Marie von Lotzbeck en haar echtgenoot
                     hebben een oude ruïne op het platteland getransformeerd
                     tot een eenvoudig modern huis.
 
 
                     De 'oude' betonnen vloer en het gebruik van ijzer zorgen
                     voor een industrieel gevoel. 
 
                    Bij de eethoek hangen drie foto's, die fungeren als geluid-
                    dempers in de grote keuken met stenen muren en betonnen
                    vloeren, waar de akoestiek anders behoorlijk slecht kan
                    worden. De stoelen zijn vintage en van Eames.
 
 
                    De grote glazen deur die de hal van de woonkamer scheidt,
                    gezien van bovenaf. Het is gemaakt van een oud venster die
                    grijs geverfd is. Zowel het venster en de lichten zijn
                    gevonden bij een steenfabriek, die werd afgebroken.
 
 
                    Bron: Boligliv